Skindstegt kulmule

Skindsteget kulmule med blomkålspuré og lun blomkålssalat

Kulmule er den fisk, som Thorsminde-båden 'Pia Glanz' fanger flest af...

Tekst: Annemette Fruergaard . Foto: Henrik Vinther Krogh

Retten er til 4 personer

Blomkålspurè

Ingredienser:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 100 g smør
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Blomkålen deles i grove buketter.

Koges med hvidløg, i mælk og fløde tilsat lidt salt. Kog

blomkålen mør under låg.

Hæld væden fra, men gem den, hvis tykkelsen på pureen skal justeres. Blend blomkålen til en lind puré, og smag til med smør, salt og pebder.

Lun blomkålssalat

Ingredienser:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 65 g saltede peanuts
  • Skal af én usprøjtet citron
  • 1 bdt purløg
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde:

Steg peanuts på en tør pande til de tager farve.

Rens blomkålen og del den i små buketter. Steg blomkålen i olivenolie til buketterne har taget farve og er let møre.

Vend blomkålen i citronskal og peber. Drys masser af hakket purløg og de "brændte" peanuts over.

Skindstegt kulmule

Ingredienser:

  • 800 g kulmulefilet med skind
  • En smule smør
  • Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

Kulmulen skæres i 4 stykker og saltes let. Dup skindet med lidt hvedemel for at få en pæn ensartet stegeflade.

Steg kulmulen på skindsiden ved middelhøj varme i neutral olie. Når skindet er gyldent, tilsættes et par klatter smør, som bruses af. Det gør, at skindet løsner sig fra panden. Vend fisken, og lad den få et øjeblik, ca. 10 sekunder til sidst på kødsiden. 

Server straks fisken med den sprøde skindside opad.

Læg den på en god bund af blomkålspuré og server den lune blomkålssalat til.

Læs artikler fra 01.2018

Ny vandrerute i Husby Klitplantage...

Tur gennem gamle spor i landskabet

Med restaurant, havneknejpe, køkken, fiskebutik og iskiosk i
Thyborøns tidligere auktionshal driver indehaveren af
 Fiskehallen, Anders Olesen, en særdeles alsidig fiskeforretning

Fiskehallen sælger fisk på alle måder

Lemvigegnen har masser at byde på til turister, og det er stadigt nærheden til Nordsøen, der er
adgangsbilletten til
udvikling af det lokale
turisterhverv.

Vestkysten trækker i tyskerne

Fiskefartøjet L654
Pia Glanz fra Thorsminde er præget af
et særligt fællesskab med overvejende
unge fiskere ombord.

Nordsøens sjoveste arbejdsplads

Skindsteget kulmule med blomkålspuré og lun blomkålssalat

Skindstegt kulmule

Thyborøn Havn bobler af aktivitet og ikke mindst
tilfredshed med, at den nye Offshorekaj har løftet opgaven i forbindelse med opstillingen af fire havmøller i Nissum Bredning.

Havn klar til flere møller

Til april udkommer
bogen
’Vesterhavsbilleder’
med udvalgte fotos
af natur- og
landskabsfotograf 
Mikkel Jezequel,
 der har et helt særligt forhold til vestkysten.

Ny bog hylder vestkysten