Forfriskende nyt på Mathilde Kaj i Lemvig

Forfriskende nyt på Mathilde Kaj i Lemvig

Mørbradbøf med bløde løg, stjerneskud eller fish & chips. Nej, det finder du ikke her. Hos Brokmans har de måske ikke verdens største menukort, men det er forfriskende anderledes.

Tekst: Gert Astrup-Jepsen . Foto: Henrik Vinther Krogh og Mads Krabbe

Vi er på besøg på Lemvigs seneste skud på den kulinariske stamme. Efter et par år, hvor mange nok har undret sig over den tomme bygning på spidsen af den kaj, der bærer navn efter fragtskibet Mathilde fra efterkrigstiden, er der nu indrettet en helt ny og spændende frokostrestaurant.

Navnet er “Brokmans”, og så er det klart signaleret, at her regerer en Brokman, Rebekka. Med god og kyndig assistance fra sin mor og et smilende og imødekommende personale.

Er Brokmans da så anderledes? Ja, det vil vi påstå. Øllebrød med havtorn og flødeskum, tyrkiske æg og yoghurt med surdejsgranola, det finder man ikke på menukortet mange steder. Men det gør man her i Lemvig. Vi besøgte restauranten en herlig varm og stort set vindstille sensommerdag, og det hjælper naturligvis altid på det hele. Men vejrgudernes gunst til trods var det dejligt at se tilstrømningen af gæster, og det var nemt at fornemme, at man både nød udsigten, stemningen og naturligvis maden.

Lige til det med udsigten. Den fås ikke bedre. Lige foran restauranten ligger det flotte havnebassin, på den ene side østhavnen med bl.a. den ikoniske klimacenterbygning, Klimatorium, og på den anden side Strandvejen med de høje træer op mod byens smukke golfbane. Og har man de stærke briller på, så kan man se ud over Limfjorden og helt over til Thy.

Her er ingen grund til “brok”. Brok var der heller ikke på læberne, da min ledsager og jeg fik serveret de to gange to stykker smørrebrød, vi havde bestilt. Hold da op - her var tale om et gedigent måltid - baseret på det lækreste brød, man kan forestille sig. Vi havde begge valgt et stykke med høns og æble, jeg derudover et stykke med kuller og agurk og min ledsager et stykke med græskar og dukkah. Det skal smages, det er svært at beskrive. Men ingen tvivl om, at stilen er god mad lavet fra bunden - og det kan udtrykkes som i den gamle Daloonforårsrullereklame: Ligger godt til maven. 

Vi flottede os og købte en flaske rødvin til. Her skal ikke slås så meget på stortromme - der var tale om eneste rødvinstilbud - en georgisk vin - men pyt med det. Det er ikke på vinkortet, at Brokmans tager kegler. Det er på den gode og veltilberedte mad - i øvrigt også et bredt drikkevareudbud med kolde og varme sager - hyggen, stemningen og udsigten.

Brokmans er en frokostrestaurant, der bliver et helårstilbud til byens borgere og turister. Det hilser vi velkomment. Herligt, at Mathilde Kajs fløjbygning ikke længere står tom. Nu emmer den af liv og hygge.

Læs artikler fra 03.2023

Bygningsværk i forandring - artikel om Nørre Nissum Musik- & Kulturhus

Bygningsværk i forandring...

Forfriskende nyt på Mathilde Kaj i Lemvig - en artikel om Brokmans

Forfriskende nyt på Mathilde Kaj i Lemvig...

Rejekutter i Thyborøn Havn. Foto: Johan Gadegaard
En oplevelse af nærhed - en artikel om bosætningskonsulent Sara Stubkjær Pedersen

En oplevelse af nærhed...

Rejekutter i Thyborøn Havn. Foto: Johan Gadegaard
Med øllet som omdrejningspunkt - artikel om Nr. Nissum Håndbryg

Med øllet som omdrejningspunkt...

Jeppe skaber nye løsninger - en artikel om Skovgaard Energy

Jeppe skaber nye løsninger...

Formand, fyrmoster og frivilligheden - en artikel om Bovbjerg Fyr

Formand, fyrmoster og frivilligheden...

En musefamilie flyttede ind - en artikel fra Alopex Media om markmusen

En musefamilie flyttede ind...