Marinader

Marinader

Preben Madsen, der er køkkenchef på Restaurant Herregårdskælderen i Brørup, har udviklet opskrifterne i kogebogen 'Ny Nordisk Delikatesse - hesterejer', som denne opskrift er hentet fra. 

Preben Madsens marinader åbner flere muligheder

Det er let at marinere hesterejer, uanset om de skal nydes på en mad, i en salat eller stegt hele med skal.

4 personer

Persille-hvidløgsmarinade 

  • 1 bundt persille 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 dl koldpresset rapsolie 
  • 2 spsk. solsikkekerner 
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde:

Pluk persillen, kassér stilkene og skyl bladene godt 

Pil hvidløgsfeddet 

Blend persille, hvidløg og olie til ensartet konsistens 

Tilsæt solsikkekerner og blend 

Smag til med salt og peber 

Hesterejer kan fint trække en dag i marinaden, inden de skal spises. Alene med et stykke brød, vendt i nykogt pasta eller i en salat. 

Marinaden er også en let og sommerlig alternativ sauce at dryppe over grillet og stegt fisk. 

Timian-honning-citronmarinade

  • 2 spsk. timianblade 
  • ½ dl vodka 
  • 1 spsk. honning 
  • Saften af 1 citron 

Fremgangsmåde:

Læg timianbladene i vodka og lad det trække to timer 

Tilsæt honning og citronsaft 

Begge marinader med citrussaft er velegnede til både pillede rejer og rå fisk. 

Marinaderne gør hurtigt rejekødet fast, og hesterejerne skal højst marinere en time, inden de serveres. 

Tynde skiver rå fisk penslet med marinaden er serveringsklar med det samme. 

Chili-hvidløgsmarinade

  • 1 mild chili 
  • ½ rød peberfrugt 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 dl rapsolie 

Fremgangsmåde:

Skær chili og peberfrugt i meget små terninger 

Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint 

Bland det hele i olien, og lad det trække mindst to timer - gerne natten over. 

Pillede rejer kan marineres en dags tid, før de serveres og spises. 

Hele hesterejer marineres natten over, før de vendes i mel, steges på panden i rapsolie og spises med det samme. De sødlige, knasende skaller går godt i spænd med skummende fadøl. 

Marinaden er også god til fisk, som skal steges eller grilles. 

Lime-ingefær-marinade

  • 2 limefrugter (økologiske, da både skal og saft skal bruges) 
  • 40 gr. skrællet, revet ingefær 
  • ½ dl koldpresset rapsolie 

Fremgangsmåde:

Riv den grønne skal af limefrugterne, og pres saften af dem 

Rør limeskal, limesaft og ingefær sammen 

Pisk olien i lidt efter lidt. 

Lad marinaden trække to timer før brug

Læs artikler fra 03.2018

Lemvig Kommune byder på nogle af Danmarks mest afvekslende landskaber og naturoplevelser.

Shelters et sted at overnatte i det fri

På SeniorHøjskolen i Nr. Nissum får man den klassiske højskoleoplevelse tilsat et godt skud Vestjylland.

Højskole vil bevæge folk

Første sommer med kystlivreddere på stranden i Thyborøn har sikret tryghed og gode vilkår for den varme sommers mange badegæster.

Tryghed på badestranden

RI 426 Mette Janni fisker rejer langs vestkysten, men benyttes i stigende grad også til at fange spisefisk

Rejekutteren fik et længere liv

Preben Madsen, der er køkkenchef på Restaurant Herregårdskælderen i Brørup, har udviklet opskrifterne i kogebogen 'Ny Nordisk Delikatesse - hesterejer'...

Marinader

På en mole ved Nordsøkaj i Hvide Sande er lange to-trawl trukket ud i fuld længde fra fiskefartøjet RI 426 Mette Janni.

Moderne fartøjer lander bedre fisk

I år kan Nørre Nissum Hf både se tilbage på 50 år med unge studerende i et aktivt ungdomsmiljø og frem mod den næste periode..

Plads til nysgerrighed

Vest Stadil Fjord er en kendt fuglelokalitet, men den tørre sommer har trukket vadefugle til området i hidtil uset antal.

Tørken trak vadefuglene til