Magasinet VESTKYSTEN 03.18

Klik ind for at se, hvad vi har lavet for Børnebakken Sct. Georgsgaarden

Hjem

Klik ind på reference om Støtteforeningen Alt-I-Et

Læs magasinet

Klik ind for at læse, hvad vi har lavet for Kirohuset

Bliv annoncør

Klik ind på vores reference om LU Gymnastikforening

Kalender

Klik ind for at se, hvad vi har lavet for Børnebakken Sct. Georgsgaarden

Kontakt

Magasinet VESTKYSTEN 03.18

Klimaudfordringernes vestjyske palads

Der er penge i klimaviden. Byggeriet af et internationalt klimacenter på Lemvig Havn er et smukt skridt på vejen til at gøre en global udfordring til en vestjysk forretning.

Når det blæser ekstra hårdt fra vest, og vandstanden stiger i de vestjyske havne, så mærker både fastboende og gæster på vestkysten, at vind, vejr og vand har afgørende betydning for tilværelsen i denne del af verden. 

Sådan har det altid været. Men klimaet er også en udfordring, der er kommet højt på den politiske dagsorden både herhjemme og globalt. 

Selv om den netop overståede ekstreme sommer med sin tørke, høje temperaturer og mange solskinstimer ikke nødvendigvis kan tilskrives klimaforandringer, så ved vi godt, at det er en udfordring, som vi alle er nødt til at forholde os til. Og det handler ikke kun om at pumpe mere sand ind på stranden og bygge højere bolværker i havnene. 

Klimaforandringerne påvirker vores tilværelse, uanset hvor vi bor og arbejder. Vi ser det blot noget tydeligere i et landskab og en natur som det vestjyske. 

Løsninger er et vestjysk råstof

Samtidigt er vi på mange måder foran med de kæmpestore investeringer, som klimaudfordringerne kræver i de kommende år. På verdensplan er det helt vilde milliardtal, der regnes med, hvis man for eksempel skal forhindre øriger i at stå under vand, og hvis Jorden skal være i stand til at brødføde over ni milliarder mennesker. 

Erfaringer og viden om vand, energi, vind, fødevarer, kystsikring og meget andet er et særligt råstof i Lemvig Kommune, som derfor naturligt nok forsøger at gøre løsninger på klimaudfordringer til en god forretning. 

Klimacenter skyder op

Et stort skridt i den retning er taget med etableringen af det internationale klimacenter, Klimatorium, som i løbet af de næste to år skal bygges på østhavnen i Lemvig. Med Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand som drivkræfterne kan den klimaudfordrede havneby ved Limfjorden blive et velvalgt sted at opsøge klimaløsninger. 

Og så gør det heller ikke noget, at klima-paladset med forskning, formidling, uddannelse og innovative arbejdspladser ser godt ud. 

Læs artikler fra 03.2018

Lemvig Kommune byder på nogle af Danmarks mest afvekslende landskaber og naturoplevelser.

Shelters et sted at overnatte i det fri

På SeniorHøjskolen i Nr. Nissum får man den klassiske højskoleoplevelse tilsat et godt skud Vestjylland.

Højskole vil bevæge folk

Første sommer med kystlivreddere på stranden i Thyborøn har sikret tryghed og gode vilkår for den varme sommers mange badegæster.

Tryghed på badestranden

RI 426 Mette Janni fisker rejer langs vestkysten, men benyttes i stigende grad også til at fange spisefisk

Rejekutteren fik et længere liv

Preben Madsen, der er køkkenchef på Restaurant Herregårdskælderen i Brørup, har udviklet opskrifterne i kogebogen 'Ny Nordisk Delikatesse - hesterejer'...

Marinader

På en mole ved Nordsøkaj i Hvide Sande er lange to-trawl trukket ud i fuld længde fra fiskefartøjet RI 426 Mette Janni.

Moderne fartøjer lander bedre fisk

I år kan Nørre Nissum Hf både se tilbage på 50 år med unge studerende i et aktivt ungdomsmiljø og frem mod den næste periode..

Plads til nysgerrighed

Vest Stadil Fjord er en kendt fuglelokalitet, men den tørre sommer har trukket vadefugle til området i hidtil uset antal.

Tørken trak vadefuglene til