Helstegt rødspætte

Helstegt rødspætte med kartofler og persillesauce

med hjemmelavede rødbeder og grønkålsalat med appelsin, syltede perleløg og ristede hasselnødder.

Helstegt rødspætte - Fiskeskipper Martin Kendes favoritret efter den første dag på havet...

Opskrift: Annemette Fruergaard . Foto: Henrik Vinther Krogh

Salat

Fremgangsmåde:

Grønkål skylles og "plukkes" af stilken. Kålen hakkes helt fint. En lille smule fløde piskes sammen med lidt citronsaft, flormelis, salt og peber, og vendes i kålen. 

Kålen ligges i en skål og ovenpå kommes appelsin både uden hinder, ristede hasselnødder og syltede perleløg.

Syltede perleløg

Fremgangsmåde:

Lav en lage af 2 dl eddike, 1 dl frosne bær evt. Hindbær eller solbær og 3 dl sukker. Lagen koges op og løgene hældes i. Der kan med fordel bruges perleløg fra frost.

Vær opmærksom på at perleløgene skal trække et par dage i køleskabet inden de skal spises.

Syltede rødbeder

Fremgangsmåde:

Rå rødbeder vaskes og koges til de er møre. Derefter overhældes de med koldt vand så skrællen slipper. Rødbederne "smuttes" og skæres i skiver. Kog en sukker/eddike lage af 3 dl eddike og 4 dl sukker. Kom lidt peberkorn i lagen. Rødbedeskiverne kommes i glas og varm lage hældes over. Glassene lukkes og stilles køligt. Vær opmærksom på at rødbederne skal trække et par dage inden de skal spises.

1/2 liter persillesauce

Ingredienser:

  • 25 g smør
  • 2-3 spsk mel
  • 2 dl kartoffelvand
  • 2 dl mælk
  • Salt og peber
  • Hakket persille

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde, og pisk melen i så smørret er "mættet". Kom væsken i lidt efter lidt mens der piskes for at undgå klumper. Smag til med salt og peber og kom den hakkede persille i.

Helstegte rødspætter

Fremgangsmåde:

Friske hele rødspætter flåes og rengøres. Vendes i rugmel og steges af på en varm pande i rigeligt smør og svinefedt. Jeg steger ca i halv af hver. 

Serveres m kogte kartofler og citronbåde.

Læs artikler fra 04.2017

Arbejdet med Lemvigs nye østhavn er sat i gang...

Ny havn skal skærme og åbne

Den 24-årige fiskeskipper Martin Kynde er beviset på, at de blå trækutteres tid på vestkysten ikke er helt udspillet, hvis blot man håndterer fisken ordentlig.

Moderne fisker i gammel kutter

Helstegt rødspætte - Fiskeskipper Martin Kendes favoritret efter den første dag på havet...

Helstegt rødspætte

Danmarks første, officielle ulvehvalpe kom til verden i Stråsø Plantage ved Ulfborg i foråret.

Ulvehvalpe årgang 1

Ligesom ulven deler bæveren vandene: naboerne er sure på den, andre fascineres af den,

Bæveren - naturens ingeniør

En moderne fiskekasse er ikke længere bundet til en bestemt havn, men er til gengæld udstyret med et unikt nummer, så den registreres og følges hele vejen fra hav til fiskehandler

Klaus og de grønne kasser