- med hjemmelavede pommes frites , Chilimayo og råsyltede grøntsager
Fiskeskipper Verner Møllers favoritfisk
Tekst: Annemette Fruergaard . Foto: Henrik Vinther Krogh
Start med at skrælle alle kartoflerne, og skær dem dernæst ud til store flotte pommes frites. Skyl alle fritterne i en skål med vand til det værste stivelse er væk (tager 30 – 40 sekunders tid). Kog fritterne i vand med ó dl eddike i 10 – 12 minutter alt efter størrelse. Kartoflerne skal stadig være ret faste. Hæld vandet fra og sæt på køl i mindst en halv time, gerne 1 – 2 timer.
Hæld fritterne i en frysepose og tilsæt ó – 1 dl olie og bland grundigt sammen, så alle fritterne får olie på sig Læg dine fritter på en plade med bagepapir, og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 75 minutter. Når der er gået ca. 35 minutter, kan du tage fritterne ud, og vende dem alle sammen, for at få en ens stegeflade på alle fritterne.
Find din stavblender frem og et blenderglas og hæld alle ingredienserne ned i glasset på en gang. Bare ned med det hele i glasset. Sæt nu din stavblender ned i bunden af glasset og tænd for blenderen. Du vil meget hurtigt kunne se, at ingredienserne begynder at tykne og bliver til en cremet chilimayonnaise. Kør blenderen lidt op og ned i glasset, til du er tilfreds med konsistensen. Det var det. Nu har du ganske enkelt fremtryllet hjemmelavet chilimayonnaise på under 1 minut. Smag din mayonnaise til og stil den i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i 10 dage i køleskabet.
Skær fisken i passende stykker, dup fisken tør med et rent klæde og krydr med salt og peber. Svøb fisken i bacon, og brun den af i smør på en pande. Læg fisken i et smurt fad og sæt den i ovnen ved 200 grader i 10 min.
Brug hvad du har, alt kan bruges, men et forslag kunne være gulerødder, broccoli, agurk, rødløg og ananas. Vend det hele sammen i sød chilisauce og stil det på køl i min. 1 time. Vend peanuts i inden servering.