Havtaske svøbt i bacon

Havtaske svøbt i bacon

- med hjemmelavede pommes frites , Chilimayo og råsyltede grøntsager

Fiskeskipper Verner Møllers favoritfisk

Tekst: Annemette Fruergaard . Foto: Henrik Vinther Krogh

Hjemmelavede pommes frites

Ingredienser:

  • 3 – 4 store bagekartofler (ca. 2 kartofler pr. mand – hvis det udelukkende er fritter + dip så beregn ca. 3 pr. mand)
  • ó dl lagereddike
  • Vand
  • ó-1 dl neutral olie (jeg brugte rapsolie)
  • God salt

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle alle kartoflerne, og skær dem dernæst ud til store flotte pommes frites. Skyl alle fritterne i en skål med vand til det værste stivelse er væk (tager 30 – 40 sekunders tid). Kog fritterne i vand med ó dl eddike i 10 – 12 minutter alt efter størrelse. Kartoflerne skal stadig være ret faste. Hæld vandet fra og sæt på køl i mindst en halv time, gerne 1 – 2 timer.

Hæld fritterne i en frysepose og tilsæt ó – 1 dl olie og bland grundigt sammen, så alle fritterne får olie på sig Læg dine fritter på en plade med bagepapir, og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 75 minutter. Når der er gået ca. 35 minutter, kan du tage fritterne ud, og vende dem alle sammen, for at få en ens stegeflade på alle fritterne.

Chilimayonaise

Ingredienser:

  • 1 helt æg
  • 2 dl. smagsneutral olie (fx rapsolie)
  • 2 – 3 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. citronsaft
  • ó tsk. dijonsennep
  • ó fed presset hvidløg
  • 1/4 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 – 3 tsk. sød chilisauce
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Find din stavblender frem og et blenderglas og hæld alle ingredienserne ned i glasset på en gang. Bare ned med det hele i glasset. Sæt nu din stavblender ned i bunden af glasset og tænd for blenderen. Du vil meget hurtigt kunne se, at ingredienserne begynder at tykne og bliver til en cremet chilimayonnaise. Kør blenderen lidt op og ned i glasset, til du er tilfreds med konsistensen. Det var det. Nu har du ganske enkelt fremtryllet hjemmelavet chilimayonnaise på under 1 minut. Smag din mayonnaise til og stil den i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i 10 dage i køleskabet.

Havtaske svøbt i bacon

Skær fisken i passende stykker, dup fisken tør med et rent klæde og krydr med salt og peber. Svøb fisken i bacon, og brun den af i smør på en pande. Læg fisken i et smurt fad og sæt den i ovnen ved 200 grader i 10 min.

Råmarinerede grøntsager

Brug hvad du har, alt kan bruges, men et forslag kunne være gulerødder, broccoli, agurk, rødløg og ananas. Vend det hele sammen i sød chilisauce og stil det på køl i min. 1 time. Vend peanuts i inden servering.

Læs artikler fra 03.2017

22 frivillige fjordfiskere hjælper en forsker med at finde svaret på,
hvorfor fiskeriet i Nissum Fjord i en lang årrække har været så elendigt.

Fjordens forsøgsfiskere

Et akut møde med sundhedsvæsnet langt fra nærmeste sygehus har styrket familien Vrists tryghed og glæde ved hver-
dagen i Harboøre.

Vi er, hvor vi vil være

Et korps af lokale borgere bliver kaldt ud, når alarmcentralen får meldinger om hjertestop på vestkysten

Frivillige rykker ud

En fiskeskipper, en fiskeeksportør og en flamingokasse med is i Hvide Sande har gjort spiesfiskens vej fra hav til tallerken kortere.

Forbrugeren får fisken direkte fra havet

Skindsteget kulmule med blomkålspuré og lun blomkålssalat

Nyt forsøg med undermålere

Havtaske svøbt i bacon - fiskeskipper Verner Møllers favoritfisk

Havtaske svøbt i bacon

Efter flere års forarbejde er det i disse måneder,
at fremtiden for Geopark Vestjylland afgøres.

Geoparken til eksamen

Det moderne havfiskeri på vestkysten er en god forretning.

Det skjulte erhverv

Hver dag tager op til flere hundrede sæler sig en god, lang lur på sandbankerne i Limfjorden i den nederste del af Nationalpark Thy.

Sælernes sandbanker