Palermos pighvar

Palermos pighvar

Fiskeskipper Johnny Pedersen fra Thorsminde-fartøjet L347 Palermo deler her sin egen opskrift p fyldt Pighvar – en af vestkystens gode fladfisk.

Tekst: Annemette Fruergaard . Foto: Henrik Vinther Krogh

Ingredienser:

1 pighvar på ca. 3 kg.

3 store løg

500 g friske champignon

1 lille dåse tomatpuré

1 kop rasp

Friskhakket persille

2 dl. creme fraiche

Salg og peber

Fremgangsmåde:

Løg og champignon hakkes fint og svitses på panden - uden at tage farve. Resterende ingredienser tilsættes, således det bliver til en tyk masse.

Skær lommer i pighvaren og put fyldet i. Lægges i et ildfast fad, hvor der tilsættes lidt vand og lidt hvidvin. Dækkes med staniol - steges ved 200 grader i cirka 45 min.

Sovs:

Opbagt sovs af smør og mel. Tilsæt væden fra bradepanden, fløde og væden fra en dåse asparges.

Tilsæt til sidst rejer - cirka 400 gram - og asparges.

Tilbehør:

Kok Annemette Fruergaard fra Thyborøn foreslår, at der serveres en kålsalat til den fyldte pighvar.

Fintsnittet hvidkål, spidskål eller lignende vendes i en dressing af lige dele eddike og sukker, smagt til med salt, peber og lidt citronsaft. Salaten har godt af at trække en times tid. Derefter kommes tynde æblebåde og fintsnittet porre i.

Læs artikler fra 01.2024

Kim Blæsbjerg på forsiden af Magasinet VESTKYSTEN for bogen 'De bedste familier'

Ny filmoplevelse...

På Lemvig Gymnasium har de Flemming Ertbølle Madsen søsat en drøm om elever under sejl.

Tre forretninger på...

Rejekutter i Thyborøn Havn. Foto: Johan Gadegaard
En lille fræk fyr - en artikel om gærdesmutten...

En lille fræk fyr...

Rejekutter i Thyborøn Havn. Foto: Johan Gadegaard
En roman ude på hjemmebane - artikel om Kim Blæsbjerg

En roman ude på...

Rejekutter i Thyborøn Havn. Foto: Johan Gadegaard
En roman ude på hjemmebane - artikel om Kim Blæsbjerg

Døren til kirkens...

Læs artikler fra 01.2017

 Magasinet har fulgt garnbåden L347 Palermo under en helt almindelig landing på Thorsminde Havn.

Johnny Skrædder kommer ind om natten

Fiskeskipper Johnny Pedersen fra Thorsminde-fartøjet L347 Palermo deler her sin egen opskrift p fyldt Pighvar – en af vestkystens gode fladfisk

Palermos pighvar

Magasinet har været med i auktionshallerne i Hvide Sande i de tidlige morgentimer, hvor dagens fangster fra Nordsøen gøres klar til salg

Auktionen har et øje på hver fisk

I dag har familien Olesen 190 sommerhuse under 
deres vinger og har gjort feriebranchen til en levevej for 
to generationer i virksomheden Klitferie I/S i Vedersø Klit

Familien klitferie holder af feriegæster

Lemvig Havn er på få år forvandlet til en blomstrende oplevelseshavn, der er så attraktiv for sejlende gæster...

Den flydende drømmebolig

Livsstilshøjskolen Gudum har i 10 år givet kursister nyt indhold og mening med livet

Højskole med tyngde og rummelighed

En alt for lang køretur i det skotske højland var startskuddet til et samlet overblik over de mange aktiviteter og tilbud til turister i det vestjyske.

Find ferieoplevelserne i en fart

De færreste kender den, men i april og maj kan du faktisk møde denne ret sjældne og spraglede fyr på den vestjyske hede.

Farverig forårsgæst på frierfødder