
Klosterhedens Vildt i Bækmarksbro giver her opskriften på krondyrsteaks med æbleselleri kompot, svampesauce og kartofler
Tekst: Klosterhedens Vildt . Foto: Klosterhedens Vildt
2 Belle de Booskop (eller andre madæbler)
1 dl revet knoldselleri
1 tsk sukker
2 spsk vand
Et par kviste timian
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker. Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde. Rør groft revet knoldselleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.
100 g svamp
1 fed hvidløg
1/2 løg
1/2 dl portvin (eller rødvin)
1/4 dl vildtbouillon
1 dl piskefløde
Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, finthakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min. Tilsæt portvin (eller rødvin) og kog ind til 1/3. Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind. Inden servering tilsættes hakket persille.
Steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.
Steg to krondyr steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf). Lad dem hvile i et par minutter i folie, før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).
Retten er til to personer.
Læs mere om vildtkød på spisvildt.dk